Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Nieuwe collega's bij Crisisbeheersing

Sinds 1 juli 2023 heeft Crisisbeheersing Kennemerland nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Hieronder stellen zij zich voor.

Manou Kooreman

Ik wil mij graag even voorstellen! Ik ben Manou en sinds 1 juli gestart als beleidsadviseur Evalueren bij Crisisbeheersing. Ik ben geboren en getogen in Leiden en woon nu samen met mijn zoontje Jake, van 2,5, in Woubrugge.

In 2014 ben ik begonnen met mijn combinatiestudie PABO en onderwijskunde in Utrecht en ben ik deze tijd veel bezig geweest met onderwijs onderzoeken en vormgeven. Na mijn bachelor ben ik verder gegaan met de master Onderwijswetenschappen en heb ik stage gelopen als onderwijsadviseur bij de crisisorganisatie van Schiphol. Hierdoor ontdekte ik de wereld van crisisbeheersing, een indrukwekkende en leerzame werkomgeving. Na deze stageperiode ben ik aan de slag gegaan als adviseur Bijscholing, Innovatie & Ontwikkeling bij Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waar ik mij met verschillende projecten rondom het brandweeronderwijs heb beziggehouden.

Wat ga ik doen?

Binnen Crisisbeheersing ga ik o.a. aan de slag met het vernieuwen en vormgeven van de evaluatiemethodiek zodat wij nog beter incidenten en oefeningen kunnen evalueren, vergelijken en ons handelen kunnen verbeteren. Goed en betekenisvol evalueren is iedere keer weer uitdagend. Verder ben ik als onderwijskundige opgeleid en kan ik mijn collega’s ondersteunen bij het vertalen van onderwijsbehoeften vanuit de diverse vraagstukken en evaluatie uitkomsten naar lesmateriaal, concrete programma’s of trainingen en (competentiegericht) opleiden; het inventariseren van opleidingsbehoeften; het ontwikkelingen, uitvoeren en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksinstrumenten en een vertaalslag maken naar concrete adviezen; het onderzoeken, ontwerpen en evalueren van verschillende tools (waaronder digitale leersystemen en educatieve apps).

 

Stephen van den Berg

Ik ben Stephen van den Berg, 22 jaar oud en 3e jaars student aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse hogeschool. Dit is een duale studie, wat inhoudt dat ik de eerste twee jaar de theorie heb geleerd en in het 3e en 4e jaar praktijkervaring op ga doen. Ik woon in Warmond en ben daar ook sinds mijn 18e brandweervrijwilliger.

Wat ga ik doen?

Gedurende de komende 40 weken leer en werk ik op de afdeling Crisisbeheersing. Binnen de afdeling zal ik verschillende projecten oppakken en kennismaken met het afwisselende werkveld van crisisbeheersing.

 

Tessa van der Pal

Mijn naam is Tessa van der Pal, ik ben 24 jaar en woon al bijna mijn hele leven in Hoorn. Ik ben begin september gestart als medewerker Crisisbeheersing bij de afdeling Crisisbeheersing Kennemerland. Na het afronden van mijn studie Integrale Veiligheidskunde heb ik drie jaar gewerkt bij Team Corona van GGD Kennemerland. Vanuit het Klant Contact Centrum ben ik terecht gekomen bij de test- (en later vaccinatie)straten, waar ik onder andere toezicht hield op (de kwaliteit van) het administratieve proces op de straten en administratief (coördinerend) personeel heb aangestuurd.

Wat ga ik doen?

Maar nu is het tijd voor iets nieuws! Bij Crisisbeheersing ga ik mij bezighouden met planvorming. Naast het ondersteunen van het dossier Schiphol, zal ik mij focussen op het schrijven en implementeren van multi scenariokaarten.

 

Stefanie van Waardenburg

Mijn naam is Stefanie van Waardenburg en sinds 4 september heb ik de overstap gemaakt van adviseur / coördinator team Communicatie van de VRK naar team Crisisbeheersing van de VRK. Ik coördineer hier nu de poule persvoorlichters en ben aanspreekpunt voor alles rondom crisiscommunicatie tot en met GRIP 1.

 

Naomi Smits

Ik ben Naomi Smits en ik kom Crisisbeheersing versterken in de functie van strategisch beleidsadviseur.

Hiervoor heb ik een kleine 6 jaar met veel plezier gewerkt als senior beleidsmedewerker Brandweerweerzorg bij de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. En alhoewel ik de brandweer zeker ga missen was de kans om te werken binnen crisisbeheersing voor zo'n grote en interessante regio te mooi om te laten liggen! Naast senior beleidsmedewerker was ik binnen ZaWa ook informatiemanager (GRIP II), een functie die ik binnen Kennemerland ook zal vervullen.

Voordat ik bij VrZW aan de slag ging heb ik onder andere gewerkt bij de gemeente Amsterdam en bij Blijf Groep (van de blijf-van-mijn-lijf huizen) gewerkt.

Ik kijk er naar uit om met iedereen kennis te maken. Zoals een adviseur betaamt hou ik van praten èn van luisteren dus schroom vooral niet om me aan te spreken in de gang, bij de koffieautomaat of op locatie!

 

Laura Bijman

Hi, mijn naam is Laura Bijman en ik ben sinds 1 december nieuw bij de VRK als adviseur crisisbeheersing. Ik woon in Alkmaar op het Ritsevoort, in de binnenstad boven een winkel. Ik ben van de actieve vakanties en ga graag hiken of skiën. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten, het is altijd weer een kunst om nieuwe parels te ontdekken in de regio. Sinds 2015 werk ik in de Ziggo Dome als medisch manager, ik ben daar verantwoordelijk voor de medische coördinatie tijdens shows en tijdens nachtevenementen ben ik lid van het crisis management team. De afgelopen 3 jaar heb ik in Edinburgh (Schotland) gewoond om te promoveren aan de universiteit daar. Mijn promotie onderwerp was epidemiologie en intubatietechnieken bij out-of-hospital cardiac arrest. Daarna ben ik kort in opleiding geweest tot officier geneeskundige dienst bij de landmacht maar nadat duidelijk werd dat ik bij de infanterie in Oirschot geplaatst zou worden heb ik vanwege de afstand besloten om iets dichterbij te zoeken. Vandaar nu bij de VRK! Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop iedereen snel te zien in de wandelgangen!

Lorena Joosten

Mijn naam is Lorena en ik ben 25 jaar. Sinds 4 december maak ik deel uit van jullie team en ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging! Ik heb een achtergrond in de internationale politieke wetenschappen en tijdens mijn studie had ik al een grote interesse in veiligheid. Ik heb mijn studie deels in Bologna gevolgd, waarbij ik heb genoten van het zonnetje, de cultuur en het opzoeken van familie. Daarna heb ik stage gelopen in een vluchtelingenkamp in Griekenland, waarbij ik psychosociale ondersteuning bood aan kinderen en jeugdigen. Ik ben toen begonnen met het leren van Levantijns-Arabisch, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Na mijn stage heb ik bij Veilig Thuis NHN gewerkt. Eerst was ik in opleiding bij het spoedteam en uiteindelijk heb ik de overstap naar beleid gemaakt. In mijn vrije tijd ben ik druk met klussen in mijn nieuwe huis die ik met mijn vriend in het gehuchtje Haringhuizen gekocht heb. Ik hoop hier snel in te kunnen trekken, aan mijn 2 linkerhanden zal het in ieder geval niet liggen ;). Ik voel mij helemaal thuis in de natuur en verder haal ik veel plezier uit pilates, piano, gezelligheid en het trainen van mijn witje.

Ik ben benieuwd naar het werk bij afdeling crisisbeheersing en ik vind het erg leuk om jullie team te versterken. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te leren kennen!