Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Team CoPI persvoorlichters stelt zich voor

Vanaf januari kun je in Kennemerland drie nieuwe gezichten tegenkomen op straat bij incidenten, in het nieuws of bij oefeningen met de titel ‘persvoorlichter’. Anja Thomas, Gerard van Meurs en Remon van ’t Hof versterken de poule. De gehele poule bestaat dan uit 8 persvoorlichters of woordvoerders zoals ze ook wel genoemd worden.
Anja, Gerard en Remon hebben er heel veel zin in en kijken er erg naar uit de organisatie verder te leren kennen.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit de LinkedIN post van Anja:

Ik weet het al een tijdje, maar nu mag iedereen het weten: met ingang van 1 januari 2024 begin ik officieel met mijn Piketfunctie Persvoorlichter CoPI bij Crisisbeheersing Kennemerland. De afgelopen weken heb ik geoefend, gelezen, geleerd, gepraat en het ontzettend naar mijn zin gehad. De komende weken ga ik nog meer oefenen, lezen, leren en praten en verder ontwikkelen. Deze Piketfunctie is een nevenfunctie naast mijn werkzaamheden bij Brandweer Kennemerland. Ik blijf mijn huidige functie behouden en zal dit gaan combineren. Daarnaast ben ik nog bezig met mijn opleiding Specialist Brand Preventie tot 2025.

Ook Gerard en Remon zijn enthousiast:

Ruim 20 jaar vrijwilliger bij de post Beverwijk nu ook als persvoorlichter de regio in. Met de ervaring die ik heb opgedaan bij de post Beverwijk hoop ik ook een bijdrage te kunnen leveren als voorlichter. Mijn eerste piket week is volgend jaar februari, is dus nog even wachten maar heb er veel zin in.’ Aldus Gerard.

Remon: ‘Ik zit al heel wat jaren in de repressieve dienst en was toe aan iets anders binnen de organisatie. Het is mooi en leerzaam om te zien hoe alles achter mij in zijn werk gaat bij een incident. Ik had er wel een beeld, van maar na mijn eerste oefening en meeloop ervaring heb ik die wel bij moeten stellen. Super veel zin in!

Omdat er afgelopen periode flinke wisselingen zijn geweest, kunnen we ons voorstellen dat je niet meer precies weet wie nou onze voorlichters zijn. Maak in één kennis met de poule CoPI persvoorlichters 2024: 

Van boven naar onder en van links naar rechts:

Gerard van Meurs, Stefanie van Waardenburg, Anja Thomas,

Remon van ’t Hof, Saskia van Egmond

Maurice Dorsman, Maurice Meijer en Remke Hoedemaker