Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Thema luchtvaartongeval op OT-oefendag 31 oktober

Op 31 oktober vond een oefening van het operationele team plaats met het thema luchtvaartongeval, een belangrijk reeel scenario uit het Crisisbestrijdingsplan Schiphol. In deze oefening stonden overdracht en samenwerking centraal.

Naast de Veiligheidsregio, deden ook liaisons mee vanuit de Luchthaven Schiphol, KLM, NCC en KMAR.

De oefening, bracht verschillende disciplines samen. Alle betrokkenen werkten zij aan zij om het complexe scenario het hoofd te bieden. Op deze oefendag vond er ook een daadwerkelijke overdracht plaats tussen de ochtend en middag deelnemers.

Enkele reacties vanuit de deelnemers:

Oefening was helder en concreet; Ik heb meer relevante kennis, inzichten en vaardigheden opgedaan; Oefenen met overdracht heel goed om te doen, veel van geleerd; Samenwerking tussen stafsecties moeten we vaker doen in een multi setting.

De twee Operationeel Teams en diverse stafsecties / liaisons, leverden een mooie prestatie die de kracht van samenwerking en effectieve crisisorganisatie benadrukte.

Er zijn veel leerpunten opgetekend, door de deelnemers, beoefende teams en oefenorganisatie. Vanuit Crisisbeheersing Kennemerland kijken we dan ook terug op een leerzame oefendag!