Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Wat kun jij doen?

Als inwoner van Kennemerland kun jij ook een rol spelen tijdens een ramp of crisis.

In de eerste minuten na een incident verrichten omstanders vaak hulpverlening, denk aan verlenen van eerste hulp en regelen van opvang. We proberen deze hulp van inwoners zoveel mogelijk te benutten zodat wij ons meer kunnen richten op de groep die zich minder goed kan redden, zoals ouderen en minder validen. Lees hieronder wat je zelf kunt doen om je eigen veiligheid en die van naasten zoals gezinsleden en buren te vergroten.

Plannen maken

Weet jij wat je moet doen als er brand uitbreekt? Of als er in de nabije omgeving iets ingrijpends gebeurt? Een noodplan maken is de eerste stap. Weet hoe je jezelf en je gezin evacueert. Je kunt nog meer doen. Op Wat te doen bij… vind je allerlei tips voor noodsituaties.

Maatregelen treffen 

Naast plannen maken kun je voorzorgsmaatregelen treffen. Rookmelders ophangen bijvoorbeeld en deze 1 keer per maand testen. Zorgen voor een noodpakket voor als de elektriciteit uitvalt. Een deken in je auto leggen. Wil je weten wat je nog meer kan doen? Op Wat te doen bij… vind je alle tips.

 

Volg een cursus

Wij bieden diverse cursussen aan zoals AED (reanimatie) en EHBO die levens kunnen redden. Wij doen daarom de oproep voor het volgen van een dergelijke cursus. Via deze link vind je meer informatie over ons cursusaanbod: www.ggdkennemerland.nl/cursussen.

 

Informatie inwinnen 

Weten wat je moet doen in geval van nood is heel belangrijk en kan levens redden. Verdiep je dus goed in de informatie op deze website en zet ook belangrijke telefoonnummers in je mobiele telefoon. Op Wat te doen bij… vind je alles wat je moet weten.