Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Wat kun jij doen?

Als inwoner van Kennemerland kun jij ook een rol spelen tijdens een ramp of crisis.

In de eerste 10 minuten na een incident verrichten omstanders namelijk vaak hulpverlening. We proberen deze hulp van onze inwoners zoveel mogelijk te benutten en focussen ook op de groep die zich minder goed kan redden, zoals ouderen en minder validen. Lees hieronder wat je zelf kunt doen om je eigen veiligheid en die van naasten zoals gezinsleden en buren te vergroten.

Plannen maken

Weet jij wat je moet doen als er brand uitbreekt? Of als er in de nabije omgeving iets ingrijpends gebeurt? Een noodplan maken is de eerste stap. Weet hoe je jezelf en je gezin evacueert. Je kunt nog meer doen. Op Wat te doen bij… vind je allerlei tips voor noodsituaties.

Maatregelen treffen 

Naast plannen maken kun je voorzorgsmaatregelen treffen. Rookmelders ophangen bijvoorbeeld. Zorgen voor een noodpakket voor als de elektriciteit uitvalt. Een deken in je auto leggen. Wil je weten wat je nog meer kan doen? Op Wat te doen bij… vind je alle informatie.

 

Informatie inwinnen 

Weten wat je moet doen in geval van nood is heel belangrijk en kan levens redden. Verdiep je dus goed in de informatie op deze website en zet ook belangrijke telefoonnummers in je mobiele telefoon. Crisisbeheersing doen we ook samen met inwoners. Op Wat te doen bij… vind je alles wat je moet weten.